Za naročila ali brezplačno svetovanje lahko pokličete na spodnjo telefonsko številko vsak dan med 9:00 - 20:00 uro.

Pedikura

Lepa stopala so znak urejenosti in lepote. Do določene meje lahko stopala sami negujemo, ko pa se na stopalnih pojavijo določeni problemi, je najbolje obiskati pedikerja.

Pedikura za lažji korak

V osnovni negi stopal pediker skrajša in oblikuje nohte, odstrani obnohtno kožico, odstrani odvečno odmrlo kožo ter na koncu celotno stopalo še zmasira in vtre hranilno negovalno kremo.

V kolikor gre pri samih stopalih za težje probleme (vraščen noht, kurja očesa, otiščanci …), se pediker poslužuje medicinske pedikure, ki temelji prav na saniranju problematik stopala. Pribor in vsi inštrumenti morajo biti sterilni ter skalpeli za enkratno uporabo.

V salonu La Maya uporabljamo izdelke znamke Gehwol.

 

Medicinska pedikura

Najpogostejše težave, zaradi katerih stranke obiščejo pedikerja:

 • Otiščanci - kurja očesa

Kurja očesa so odebelitve kože, ki rastejo pod kožo v stožčasti obliki. So trnu podoben tujek iz poroženelih celic, ki imajo sposobnost prodiranja v spodnje plasti kože, ki so prepredene z živci. Če pride do pritiska na kurje oko, sprožijo te “korenine” pogosto močne bolečine. Kurja očesa nastanejo zaradi pretesnih čevljev ali čevljev, ki se slabo prilegajo nogi. Če je pod mestom pritiska kost, reagira koža s povečano tvorbo trde kože, iz katere sčasoma nastane kurje oko.

 • Zatrdela koža in razpoke na petah

Trda koža na nogah je skupek odmrlih in poroženelih celic, ki se nahajajo na povrhnjici. Na stopalih je ta plast toliko močnejša, saj gre za najbolj utrjen predel kože, ki je stalno izpostavljen različnim pritiskom telesa. Odmrle celice se najpogosteje nalagajo na peti, pri starejših tudi na palcih na nogah in pod blazinicami ostalih prstov. Zaradi prevelikega nalaganja roževine se radi pojavijo otiščanci.

 • Vraščeni nohti

Vraščanje nohtov je pogosta nevšečnost. Zlasti ranljivi so nohti palcev na nogah. Vraščene nohte povzročajo nepravilno striženje nohtov, pretesna obuvala in uživanje nekaterih zdravil (retinoidov). Stranski del nohta se zaviha navzdol, v stransko kožno gubo. Pri tem povzroča bolečino, pogosto pride do okužbe z mikroorganizmi, temu pa sledita vnetje in otekanje. Takšno stanje običajno zdravimo kirurško. Priporočamo ukrepe, s katerimi preprečimo nastajanje takšnega stanja - primerna obuvala, striženje nohtov naravnost, opiranje stranskih delov nohtov z vatiranimi svaljki.

 

Tibetanska nevrološka refleksoterapija stopal- Praxis Vertebralis

 

Refleksoterapijo izvaja certificirana refleksoterapevtka metode Praxis Vertebralis.

 

Metoda združuje starodavne in sodobne refleksne tehnike. Blagodejno deluje na celotno telo. Temelji na stimulaciji živčnih končičev, ki se nahajajo na stopalu in so povezani z različnimi deli telesa. S pritiskom na izbrane točke lahko pomagamo vzpostaviti pretoke energije ter stimuliramo notranje organe in celotno telo.

 

Poseben poudarek metoda daje hrbtenici – zdravje in težave hrbtenice se zrcalijo na coni hrbtenice na notranji strani stopal. V primerjavi s klasično manipulacijo hrbtenice, ki se izvaja neposredno na hrbtenici, se nevrološka refleksna masaža izvaja na stopalih in tveganja za poškodbe praktično ni. Z delom na stopalih se sprostijo živčne korenine. Refleksno delovanje na stopalih pomeni globoko stimulacijo, ki preko živčnih sistemov doseže mišice, skelet, sklepe, kosti, organe, hormonalni sistem in možgane. 

 

 

 

Refleksoterapija stopal Praxis Vertebralis je primerna za vse, ki želijo celostno vplivati na zdravje svojega telesa – tudi za otroke in starejše. Učinkovita je kot oblika energijskega čiščenja, saj vzpostavlja čustveno ravnovesje, prav tako pa čisti in razstruplja telo in izboljšuje prekrvitev organov. Priporočljiva je kot preventivna metoda za vzdrževanje zdravja, zelo učinkovita pa je pri lajšanju naslednjih težav:

 

 • pri glavobolih
 • pri bolečinah v križu, išiasu, vratu ali katerem drugem  delu  hrbtenice
 • pri stresu
 • pri nespečnosti, prebavnih in menstrualnih težavah
 • pri težavah z jajčniki in maternico
 • pri živčnosti in mišični napetosti
 • pri ponavljajočih se vnetjih mehurja ali ledvic
 • pri  pogostih prehladih, virozah ali anginah
 • spodbuja delovanje imunskega sistema
 • pri težavah s sklepi (boleče rame, kolki, kolena, gležnji, komolci ali zapestja)
 • spodbuja krvni obtok in endokrini sistem
 • sprošča celotno telo

 

Pri določenih stanjih je potrebna previdnost (npr. nosečnost, sladkorna bolezen, srčni bolniki, žolčni kamni, …)

 

Terapija traja 50 minut

 

Za naročilo nas lahko pokličete na 041/949 525 ali nam lahko pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

 


  darilni-bon

  Prijava na e-novice